Cottee Parker Architects
Brisbane: +61 7 3846 7422
Melbourne: +61 3 9654 2264
admin@cotteeparker.com.au

汤斯维尔Parkside Nathan中心

Our intention was to design a relaxed place for business and work and inspiring environment with plenty of light and space where inhabitants and visitors can comfortably work and interact with one another. A subtle iconic gesture, a simple but dynamic building defining the intersection of the Nathan and Charles Street.

A curved roof extends the full width of the building avoiding potentially problematic box gutters. The juxtaposition of linier elements with the curved roof form, gives the building a contemporary and climatic responsive aesthetic complimenting and improving the local architectural fabric. Deep curved walkways with louvered shading (reminiscent of domestic verandahs) shelter the occupants from the harsh sun and heavy rain of the local.

By dramatizing the front facade in the articulation of the roof line over the entries, the building from alludes to a collection of entities (multiple tenants) and allow for the integration of clearstory windows and plant compounds beyond. The clearstory windows enhance the internal space by drawing natural light and ventilation deep into the tenancies and opening up an otherwise flat ceiling with views of the sky.

Other Projects